7 Seri editia de Sibiu

Viaţa prin politichie

Viaţa prin politichie

text scris pentru 7 Seri, Editia de Sibiu

Tocmai trecură zilele cu agitaţie ale campaniilor electorale. Fluturaşi, baloane colorate, pliante, tricouri inscripţionate, panouri mari, declaraţii în presă, scoruri, mâncare şi muzică pentru divertismentul cetăţenilor. Fără niciun fel de surprindere unii dintre primari şi şefi de consilii locale şi-au păstrat fotoliile devenite mult prea comode şi încălzite, râvnite, şi şi-au continut lungul mandat păstrându-şi aceeaşi echipă binecunoscută. Nu am fost surprinşi nici de numărul mic al alegătorilor. Şi dacă cineva s-ar fi interesat ar fi putut lesne constata că media de vârstă a celor ce au votat a fost cu mult peste 50 de ani. Tinerii chiar nu par interesaţi de treburi d-astea. La Sibiu tot saşii conduc oraşul.

Paradoxal, dar iată cum o minoritate ajunge să conducă o majoritate. Şi nu de ieri. De ani buni. Ceea ce ar trebui să ducă la multe semne de întrebare pentru majoritarii români. Istoria se repetă. Pe bune. Amintiţi-vă: în urmă cu sute de ani, tot saşii trăiau în oraş, iar românii dincolo de zidurile cetăţii […]. Pe cetăţeanul de rând treburile astea, numite campanii electorale, alegeri, modificări politice „iese ală, pică ăla” nu au vreo mare importanţă şi nici nu le trezeşte vreo admiraţie. Ei şi ce le pasă lor?

Cum le v-a afecta nivelul de trai şi calitatea vieţii lor dacă a câştigat un primar sau altul. Un răspuns sincer ar fi: „cu nimic”. Viaţa noastră continuă indiferent de culoarea zugrăvelii primăriei. Calitatea vieţii cetăţeanului de rând nu se va modifica cu nimic. Oamenii trăiesc în aceeaşi sărăcie. Primarii au preocupări precum asfaltarea străzilor, spaţiile verzi şi dezvoltarea turismului dar nu dezvoltarea serviciilor sociale, îmbunătăţirea serviciilor din spitale, indemnizaţii şi ajutoare mai bune pentru nevoiaşi. Ei aşa şi noi nepăsători şi umiliţi.

O viaţă co-ruptă!

poza:crunteanu.blogspot.com

Reclame

2 gânduri despre „Viaţa prin politichie

  1. Mihai,
    Ştiu că e o regulă în gazetărie, să te dai la anumite categorii, iar la altele ba. Omul de rînd e de compătimit, plîns, adus eventual biberonul, în vreme ce politicianu’ e depozitarul tuturor relelor de sub soare.
    Nu ştiu însă dacă asta e cheia unui jurnalism deştept, a unei scrieri care să reziste cît de cît…

    „Fii banal şi te vei tîrî îndelung după succes…”

    1. mersi.o clarificare: eu nu ma supun niciunei reguli de care amintiți. scriu având libertatea de a alege subiectul si tema. materialul a fost scris chiar dupa ce am sosit de la sectia de votare,alegerile trecute. daca rasfoiti articolele mele din presa locala sau blog doar cateva, max 5, in decursul ultimilor 2ani trateaza subiecte de politica….cu gand bun,m

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s