7 Seri editia de Sibiu

Nu mai pot. Sunt extenuată!

Nu mai pot. Sunt extenuată!

publicat în  “Sapte Seri”– Editia de Sibiu  18-31 mai 2012 http://www.sapteseri.ro Afli tot ce misca!

Dimineaţa începe devreme. Foarte devreme. Mă trezesc şi nici nu apuc să servesc micul dejun. Nu că nu aş dori sau nu am poftă pur şi simplu sunt contratimp. Uneori iau în grabă doar o linguriţă de miere şi propolis. Mă păcălesc crezând că e suficient. La serviciu şefu’ nu tolerează întârzieri chiar dacă nu locuiesc în apropiere, nu-i pasă. Aşa că fug repede, cu tocuri, strigând după taxi.

La nouă fix începe şedinţa de echipă. Rapoarte interminabile şi plicticoase, strategii proaste şi discuţii fără sens. Aşa începe fiecare zi de lucru. Alerg dintr-un birou într-altul, stau 8 ore la calculator, îmi bat capul, scriu mult, uit de pauza de prânz (nu mai fumez) şi când mă ridic observ că s-a înserat. Sunt flămândă şi încă mai am multă treabă pentru astăzi. Telefonez repede la un fast food din apropiere, comand acelaşi meniu mic şi continui încă vreo două ceasuri.

Mă apasă durerile de spate şi cervicală. Sunt înţepenită. Prietenul mă sună insistent. E aproape şapte şi începe concertul de la filarmonică. Am şi uitat Luase bilete de săptămâna trecută. Îi spun că voi întârzia, când de fapt ştie că nu voi ajunge la timp. Şi a mai trecut o zi. Şi a doua zi asemenea. Şi toate acestea pe un salariu de căcat, într-o atmosferă colegială plină de şicanale şi invidie cu şefi autoritari şi ultranervoşi.

Mă întreb rareori cât o să mai rezist. Încotro mă îndrept? Uit de mine, neglijându-mă, uit de prieten şi de dorinţele noastre dintr-un început de a ne căsători. Uit să mai vorbesc cu el. În weekend nu mai ieşim împreună. Lungim ziua cu mult somn necesar şi apoi treburi casnice individuale. Şi luni de la capăt. O viaţă cu multă muncă, stres şi responsabilităţi şi parcă fără linişte şi bucurii. Va trebui să mă opresc, să-mi vin în fire, să mă adun şi să mă regăsesc. Dar când voi fi în stare?

Imagine

Reclame

2 gânduri despre „Nu mai pot. Sunt extenuată!

 1. Fondul e fond.
  Dar mă întreb ce o fi vrut autorul, cel care a scris cele de mai sus. Sau Mihai, care a adus textul aici.
  Simpla milă faţă de respectiva?
  Ori vreo discretă raliere la ideea femeii/fetei, că pe lumea asta totul e groaznic şi fără speranţă? Simt că e posibil aşa ceva, să punem în gura altuia, în pana altuia ce nu avem noi craj să afirmăm… Nu o spun cu răutate, doar reperez un alt aspect al vieţii.

  Da, viaţa poate avea exemplare umane precum domnişoara din text, care au baftă şi se smulg din nenorocitul cerc, în vreme ce altele nu se smulg. Asta, să te ţii, provocare, să relatezi cum e viaţa – cîtă e.. – aceleia după ce breaks, parcă aşa se spune…

  Mă uit la duduile fudule doritoare de cîte un ‘tip cu bani’. Îl găsesc pînă la urmă. Mica problemă nu este că ar ajunge la certuri şi eventuală despărţire, cît că banii aceluia sînt trecători, „cariera” aceluia fiind clădită pe foarte mult nesiguranţă a terenului de unde îşi extrage veniturile. Plus că totul se pretează, la acel tip, doar la o anumită vîrstă – dincolo de care, vorba unui Pascalopol în „Enigma Otiliei” parcă totul ni se opune…
  E, voiam să spun că meditam săptămănile trecute cum ajunge să arate fîşneaţa de altădată peste cinci ani de la opţiunea pentru marele şi înstăritul fante.

  Viaţa…
  Despre întunecatele ei nu se scrie, nu se arată la televizor – căci societatea este totuşi o construcţie destul de frafilă, pe multiple planuri…

  1. multumesc Mircea pentru comentariu. am trecut in graba, am petrecut o seara la niste prieteni din Bucuresti…si acolo inspiratia articolului din Sapte Seri.
   cu gandul cel bun
   mihai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s