Etichete

,

Vara seducţiilor!

publicat în  “Sapte Seri”– Editia de Sibiu  4-17 mai 2012 http://www.sapteseri.ro Afli tot ce misca!

Se poate ca vara să ne fie pe placul multora şi vara să ne seducă, ca de altfel, seducţiile puternice tot vara şi-ar avea locul. Dacă îmi veţi răspunde că voi aţi fost seduşi sau aţi sedus în alte timpuri nu vă voi contrazice. Vara e cald, şi dacă-i cald, eşti relaxat, te plimbi îmbrăcat sumar, lejer, stai la terase şi dechis oricăror propuneri, plimbări şi întâlniri. Acţiunile noastre publice sunt mai numeroase şi diversificate, ceea ce presupune că întâlnim mai multe persoane decât iarna. A fi sedus este un privilegiu frumos şi-ţi dă o stare de euforie, beatitudine şi înălţare „abia aştept să-l văd”.

A seduce este un gest al puterii căci te regăseşti într-o poziţie superioară faţă de cel sedus. El, sedusul se duce (ce interesantă-i limba română) într-o direcţie pe care tu, seducătorul, i-o oferi. Tu generezi reacţii şi-l stăpâneşti pe celălalt. Deciziile tale vor fi asculte, „mergem la teatru?” „Da, desigur, dacă tu vrei”. Şi libertatea celuilalt va fi libertatea ta. Unii, se lasă cu totul în braţele şi soarta seducătorului. Ei nu mai pot decide pentru ei înşişi, îşi programează fiecare zi pentru a plăcea seducătorului.

Seducţia nu prea are un început pentru niciunul. Te trezeşti, bine zis, că ai fost sedusă şi invers te trezeşti că ai sedus o persoană pe care ai întâlnit-o o singură dată, pentru puţin timp. Un gest, o privire, un cuvânt, sau poate niciun cuvânt, modul în care te-ai îmbrăcat, zâmbetul sau mersul tău. E o formă de ambiguitate însă plăcută căci voit de „laşi dus pe val”. Seducţia poate fi primul pas, insesizabil, către îndrăgostire. Ceea ce mă face să cred că ea nu vine pe un teren neutru, că atunci când am căzut pradă seducţiei am prezentat o disponibilitate, am avut o predispoziţie, o căutare tacită, o dorinţă de a ne satisface şi implini impulsurile.

Seducţia este un joc necontrolat

Anunțuri