Fără categorie

REGÂNDIM SIBIUL..

REGANDIM SIBIUL !!!

articol publicat in saptamanalul SIBIU 100 % an IV, nr 181- 24-30 martie 2012

M-am întors zilele trecute după un weekend bucureştean obositor petrecut la RIUF, un târg internaţional de universităţi (ce urât sună „târg” şi „universitate”), unde am reprezentat King’s College London, ca absolvent al acestei instituţii, şi am vorbit la sute de tineri despre studiul în străinătate, de la procedura de aplicaţie şi până la condiţiile de trai şi prestigiul academic.

Evident, printre discuţiile îndelungate vreme de peste 15 ore în cele două zile am fost întrebat ce fac acum şi de unde vin. Toţi aceşti curioşi şi-au exprimat bucuria şi au elogiat Sibiul (fie că l-au vizitat ori din auzite), ca oraş binecuvântat al României, drăguţ, curat, civilizat, european şi multicultural. Expresii gen: „Wow! Ce tare!”, „Ador Sibiul”, „Ce fericit trebuie să fii Mihai că trăieşti acolo” sau „Vreau să vin la vară la festival” mi-au luminat deodată faţa.

La RIUF fuseseră peste 5.000 de vizitatori. Desigur, sunt onorat în orice călătorie de reacţia românilor la adresa Sibiului. Negreşit, Sibiul şi-a căpătat cu îndrăzneală şi efort demnitatea printre celelalte puţine oraşe de seamă ale României.

Dar HAI să vedem cum îşi va menţine această demnitate an de an şi iată şi acum în proaspătul 2012, pentru că orice rang dobândit se poate pierde. Acest demers de păstrare a demnităţii îl voi numi Regândirea Sibiului, iar această rubrică va fi locul în care săptămânal voi aşterne gânduri, aprecieri, analize, comentarii şi critici la evenimentele culturale importante ce se vor desfăşura în Sibiu. Dar înainte de a porni la drum, câte puţin despre cine sunt eu. Sunt un tânăr entuziasmat de tot lucrul bun şi frumos, de onoare, calitate şi profesionalism. Am obţinut două licenţe în Sibiu, am studiat în Italia şi în Marea Britanie şi m-am întors acasă. Îmi place mult lectura şi scrisul. Am publicat articole şi am scris două cărţi (a treia este în proces) şi am început să colaborez cu media, în special cu televiziunile, participând la emisiuni şi chiar realizând o emisiune de cultură numită Regândim România la TV Sibiu.

Sper ca această rubrică să fie citită cu interes şi de aceea aştept sugestiile, comentariile şi criticile dumneavoastră. Sibiul trebuie să tindă spre excelenţă in fiecare domeniu. Sibienii trebuie să-şi educe spiritul civic, să se bucure de „mândria de a fi sibian”, dar trebuie să dovedească că îşi merită acest prestigiu. Greşelile cetăţenilor şi ale instituţiilor sunt uneori inevitabile, alteori ele pot fi prevăzute şi deseori putem învăţa din rezultatele nedorite.
Şi acum, la drum!

Mihai Copăceanu

Imagine

Reclame

2 gânduri despre „REGÂNDIM SIBIUL..

  1. Nu stiu inca daca ai abandonat aceata rubrica, dar sper sa te reintorci la ea atunci cand iti ingaduie timpul. Marturisesc ca aceasta rubrica imi e draga si consider ca ti se potriveste mai mult (poate este si faptul ca ma regasesc mai mult citind aceste randuri). Sau poate ca am gasit aici lucruri pe care nu le mai auzisem…Ori le auzisem, dar le dadeam alt inteles… Spor.

    1. Multumesc domnisoara.Evident rubrica nu mai poate fi continuata din moment ce eu nu mai traiesc in Sibiu si nu mai am contact si cunoastere directa cu ceea ce se intampla in acel oras pentru a scrie. Rubrica era semnata ca urmare a cunosterii evenimentelor in cauza. cu gandul cel bun,m

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s