7 Seri editia de Sibiu

DESPRE INTALNIRI !!!

Despre Întâlniri

publicat în  “Sapte Seri”– Editia de Sibiu  20 apr-3 mai 2012 http://www.sapteseri.ro Afli tot ce misca!

Viaţa este o sumă de întâlniri. Întâlniri cu persoane simple, indiferente, străine, efemere, pe care nu le sesizezi şi nu dai doi bani sau întâlniri cu personalităţi, oameni înţelepţi, oameni de succes, iluştrii mentori, de care te bucuri, înveţi, eşti onorat şi aştepţi cu nerăbdare o nouă reîntâlnire. Pentru cei atenţi o singură întâlnire este decisivă.

De exemplu, că tot a trecut Paştele, pentru un creştin ce şi-a dorit întreaga viaţă să ajungă la Ierusalim în pelerinaj, odată întors viaţa sa primeşte o altă orientare. Nu mai crede în destin şi-şi direcţionează paşii respectând cu de-amănuntul poruncile din Biblie. Ceea ce îi poate însemna o satisfacţie şi o bucurie enormă. Pentru şcolari imaginea profesorului preferat este limpede în amintirea lor, profesorul care i-a îndrumat şi i-a influenţat inclusiv în alegerea carierei.

Întâlnirea şi prietenia cu propriul părinte poate fi una de succes, atunci când părintele este modelul tău. Pentru îndrăgostiţi întâlnirea cu „aleasa inimii” le va schimba viaţa, după cum ei înşişi admit. Apoi, întâlnirea cu o persoană ce îţi propune o afacere sau cu un angajator ce îţi oferă un nou loc de muncă, unde te regăseşti, te dezvolţi şi esti capabil de succes profesional.

Există şi întâlniri lungi, plicticoase, de care vrei să scapi. De exemplu, relaţiile capcană. Ştii că nu-ţi merge, ba chiar ţi-ai dat seama că nu vă potriviţi şi că nu ea este cea pe care o căutai şi totuşi în ciuda acestor evidenţe continui să-ţi risipeşti anii. Ele aparţin categoriei întâlnirilor inutile pe care ar trebui să le evităm şi să le stopăm din timp. Recomand însă să nu ratăm întâlnirile cu persoanele minunate chiar dacă sunt necesare eforturi uriaşe.

Disponibilitate şi deschiderea şi receptivitatea sunt trei condiţii obligatorii pentru o întâlnire eficientă.

Reclame

4 gânduri despre „DESPRE INTALNIRI !!!

 1. Consider ca este prea dur spus”intalniri pe care nu dai doi bani”!
  O” intalnire” cu o persoana simpla, considerata la un moment dat fara valoare , poate capata uneori o valoare neasteptata si pozitiva.
  Cred ca este bine sa nu subestimam valoarea intalnirilor aparent nesemnificative, caci acestea sunt cele dominante in viata unui om obisnuit si insumate fac parte din ” experienta de viata” a fiecaruia dintre noi…

  1. multumesc pentru comentariu, doamna.fiecare considera ceea ce crede……păi, pe unele intalniri chiar nu dam 2 bani…chiar daca, drept, precum ati afirmat, ulterior se dovedesc a fi…..semnificative, dominante,etc…..

 2. „Pentru îndrăgostiţi întâlnirea cu „aleasa inimii” le va schimba viaţa, după cum ei înşişi admit.”

  Mă ierţi, dar e cam poezie…
  Una la mînă, nu ştii ce-ţi va aduce viaţa alături de acea persoană. E optimism, dar şi dorinţă inconştientă ca acea persoană, respectiv mariajul şi cele ce urmează să-ţi rezolve toate problemele existenţiale.
  Nu ştiu dacă există aleasă a inimii, cît a hormonilor. Sau a speciei, pentru că ea ne alege, pentru viitorul odor, şi mai puţin pentru fericirea noastră, a părinţilor..

  Ai privit oamenii cu atenţie, Mihai?
  Uită-te la unii care au copii de 10 ani, să spunem… Ce vezi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s