Etichete

, ,

Despre Întâlniri

publicat în  “Sapte Seri”– Editia de Sibiu  20 apr-3 mai 2012 http://www.sapteseri.ro Afli tot ce misca!

Viaţa este o sumă de întâlniri. Întâlniri cu persoane simple, indiferente, străine, efemere, pe care nu le sesizezi şi nu dai doi bani sau întâlniri cu personalităţi, oameni înţelepţi, oameni de succes, iluştrii mentori, de care te bucuri, înveţi, eşti onorat şi aştepţi cu nerăbdare o nouă reîntâlnire. Pentru cei atenţi o singură întâlnire este decisivă.

De exemplu, că tot a trecut Paştele, pentru un creştin ce şi-a dorit întreaga viaţă să ajungă la Ierusalim în pelerinaj, odată întors viaţa sa primeşte o altă orientare. Nu mai crede în destin şi-şi direcţionează paşii respectând cu de-amănuntul poruncile din Biblie. Ceea ce îi poate însemna o satisfacţie şi o bucurie enormă. Pentru şcolari imaginea profesorului preferat este limpede în amintirea lor, profesorul care i-a îndrumat şi i-a influenţat inclusiv în alegerea carierei.

Întâlnirea şi prietenia cu propriul părinte poate fi una de succes, atunci când părintele este modelul tău. Pentru îndrăgostiţi întâlnirea cu „aleasa inimii” le va schimba viaţa, după cum ei înşişi admit. Apoi, întâlnirea cu o persoană ce îţi propune o afacere sau cu un angajator ce îţi oferă un nou loc de muncă, unde te regăseşti, te dezvolţi şi esti capabil de succes profesional.

Există şi întâlniri lungi, plicticoase, de care vrei să scapi. De exemplu, relaţiile capcană. Ştii că nu-ţi merge, ba chiar ţi-ai dat seama că nu vă potriviţi şi că nu ea este cea pe care o căutai şi totuşi în ciuda acestor evidenţe continui să-ţi risipeşti anii. Ele aparţin categoriei întâlnirilor inutile pe care ar trebui să le evităm şi să le stopăm din timp. Recomand însă să nu ratăm întâlnirile cu persoanele minunate chiar dacă sunt necesare eforturi uriaşe.

Disponibilitate şi deschiderea şi receptivitatea sunt trei condiţii obligatorii pentru o întâlnire eficientă.

Anunțuri